Od - do

HDZ dao zadatke Vladi HNŽ-a

Date su smjernice Skupštini HNŽ-a i Vladi HNŽ-a kako reagirati te je dogovorena uska suradnja Odbora sa Skupštinom i Vladom HNŽ-a.
Vijesti / Politika | 09. 04. 2021. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Na sjednici ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a između ostalih donesen je zaključak da Vlada HNŽ iznađe sredstva za financiranje besplatnih udžbenika za polaznike prvog razreda osnovne škole", stoji u priopćenju za javnost ove stranke.

"Navedeno je da je to prvi od koraka kako bi se rasteretio kućni proračun roditelja, a da se u bliskoj budućnosti očekuje i pomoć za sve ostale učenike.

U iscrpnom izvješću predsjednice Odbora za obrazovanje ŽO HDZ-a BiH HNŽ Milice Pehar dotaknulo se brojnih pitanja te kako i na koji način pomoći u reformi obrazovnog sustava u HNŽ-u. Date su smjernice Skupštini HNŽ-a i Vladi HNŽ-a kako reagirati te je dogovorena uska suradnja Odbora sa Skupštinom i Vladom HNŽ-a.

Također, ŽO HDZ-a BiH HNŽ pozvao je pučanstvo da se pridržava mjera koje su propisane, a tiču se koronavirusa COVID19, jer HNŽ bilježi drastični porast kako novooboljelih tako i preminulih osoba.

Predsjednik ŽO HDZ-a BiH HNŽ Stjepan Bošković još je jednom pozvao Vladu i sindikat zdravstvenih djelatnika da nađu razuman i financijski prihvatljiv način za rješavanje spora, na zadovoljstvo obje strane, a sve u cilju da pacijenti imaju punu medicinsku skrb.

Također, zahvalio se svim onima koji su uz oboljele pacijente i oko njih nesebično skrbe.

Naglašeno je da se pozivaju svi mjerodavni organi koji su ovlašteni da vrše inspekcijski nadzor to rade profesionalno i onako kako je naređeno, te da se kazne svi oni koji krše donesene mjere.

ŽO HDZ-a BiH ovom prilikom je poslao čestitku svim pripadnicima HVO-a 29. obljetnicu osnutka pobjedničke vojske, koja je spasila Hrvate diljem BiH i RH kada je bilo najpotrebnije i najteže", stoji na kraju priopćenja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close